top of page

Grundkurs – Botox och Filler

Heldagsutbildning

I den här kursen kommer du att lära dig grunderna inom injektionsbehandlingar med botulinum toxin. Kursen är uppdelad i en teoretisk del och en hands-on praktisk del som ger dig all den kunskap du behöver för att kunna arbeta professionellt med injektionsbehandlingar med botulinum toxin. Vi kommer att lära dig behandla tre av de vanligaste behandlingsområdena: glabella, pannrynkor och kråksparkar. 

Vad ingår i kursen?

Teoretisk del

Kursen inleds med grundläggande teoretiskt moment där du kommer lära dig om: 

 • Botulinumtoxin på molekylärnivå.

 • Botulinumtoxins egenskaper och produktval. 

 • Dosering, beredning och spädning. 

 • Ansiktets anatomi, vektorer och fysiologi.

 • Vanliga behandlingsområden - steg för steg: 

  • Pannrynkor​

  • Glabella 

  • Kråksparkar

 • Vanliga estetiska biverkningar. 

 • Risker och hur du behandlar akuta komplikationer.

 • Kontraindikationer: när du ska avstå från injicering. 

 • Lag och författning.

 • Konsultation, kundbemötande och uppföljning efter behandling.

Praktisk del

Kursen fortsätter därefter med ett praktiskt behandlingsmoment under handledning av leg. läkare där du lär dig: 

 • Övning på modell i grundläggande tekniker för glabella, kråksparkar och pannrynkor. 

 • Hur du skapar förtroende mellan dig och kunden. 

 • Hur du bedömer ansiktet och väljer den mest effektiva doseringen av botulinumtoxin. 

 • Olika injektionsmönster baserat på kliniska studier för att bäst anpassa sig till patientens anatomi. 

 • Injektionstekniker som minskar risken för biverkningar och ger bästa möjliga resultat. 

 • Bekanta dig med att förutsäga resultatet av behandlingar. 

 • Att hantera och förbereda botulinumtoxin utan att skada produkten. 

two-catalogues-lying-on-a-light-wooden-surface-mockup-a14600.png

Kursmaterial, lunch och fika ingår kostnadsfritt 

Som kursdeltagare hos oss betalar du aldrig extra för kursmaterial, lunch eller fika, utan det ingår kostnadsfritt i alla våra fysiska kurser. Inför ditt kurstillfälle kommer du att få ett mail där vi ber dig att uppge eventuell matpreferenser eller allergener som är bra för oss att känna till.

Hur är kursen upplagd? 

1. Anmälan och betalning

Om du är intresserad av att gå en fysisk kurs hos oss behöver du gå till vår kurskalender och anmäla dig. I samband med din anmälan så betalar du även för kursen, vilket är ett krav att göra innan kurser startar. Samtliga fysiska kurser går att delbetala genom Svea Ekonomi. Du kan läsa mer om det här. 

2. Tillgång till digitalt kursmaterial

När du har betalat för din kurs så kommer du att få tillgång till kursmaterialet digitalt genom vår utbildningsplattform. Dina inloggningsuppgifter och instruktioner till hur du loggar in kommer skickas ut till dig genom email. På "Mina sidor" kommer du att kunna se ditt kursmaterial.

3. Kurstillfälle i centrala lokaler

Det fysiska kurstillfället anordnas i centrala Stockholm, Göteborg eller Malmö. Vi börjar alltid dagen med en kommer börja dagen med en kortare introduktion av deltagarna, och därefter inleder vi det teoretiska momenten av kursen. Kursen fortsätter därefter med det praktiska behandlingsmomentet under handledning av leg. läkare där du lär dig behandla patienter. Lunch och fika ingår alltid. 

4. Certifiering och uppföljning

Om du klarar båda momenten kommer du att få ett digitalt certifikat som intygar din kompetens inom kursområdet. Detta kan du använda i framtiden för att styrka att du besitter den kunskap som krävs för att arbeta professionellt med estetiska injektionsbehandlingar. Efter kurstillfället kommer du kunna ställa frågor och diskutera olika ämnen genom vår utbildningsplattform. 

laptop-screen-mockup-of-a-macbook-pro-at-a-plain-background-60-el.png

Få ett certifikat för dina prestationer

När du går en fysisk kurs hos oss på Schwarz Academy kommer du att prövas på ett teoretisk och praktiskt moment. Om du klarar båda momenten kommer du att få ett digitalt certifikat som intygar din kompetens inom kursområdet. Detta kan du använda i framtiden för att styrka att du besitter den kunskap som krävs för att arbeta professionellt med estetiska injektionsbehandlingar.

Vad kostar kursen?

Information

Den här kursen går att köpa som enskild kurs, men kommer med en rabatt om den köpt i kombination med vår "Grundkurs – Fillers". 

Avbetalning

Tillsammans med Svea Ekonomi erbjuder vi kurserna på avbetalning där du kan dela upp kostnaden på upp till 24 månader. 

Pris för enskilda kurser

Grundkurs – Botox: 17.500 kr 

Grundkurs – Fillers: 17.500 kr 

Pris för kombokurser

Kombokurs – Botox & Fillers: 24.999 kr

Övrigt

Kursdatum

Är du intresserad av att gå den här kursen? Kika in vår kurskalender nedan för att se vilka datum kursen finns tillgänglig. Du kan välja att gå den i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Vill du bli kontaktad av en av våra kursspecialister?

Har du några frågor om våra kurser eller är osäker på vilken kurs som passar bäst för dig? Då kan en av våra kursspecialister kontakta dig så kan ni i lugn och ro igenom dina behov och hitta rätt kurs för dig.

Alltid hos oss på Schwarz Academy

Högkvalitativt kursmaterial

När du köper en kurs hos oss får du alltid tillgång ett omfattande kursmaterial i skriftlig form, samt en tillhörande digital presentation med voiceover där vi läser upp kursmaterialet för dig. Du får även tillgång till högupplösta bilder och videos där vi steg för steg går igenom olika behandlingstekniker

Lär dig i mindre grupper

En av de viktigaste grundpelarna på Schwarz Academy är att våra kursdeltagare och användare ska känna att de verkligen lär sig något nytt, och regelbundet utvecklar sin kunskap. För att möjliggöra det tror vi på att tillhandahålla lättillgängligt utbildningsmaterial, gratis guider och webinar för att fortsätta utvecklas, och mindre grupper för kursernas praktiska moment. 

Bli en del av ett community

En sak som vi själva saknade i branschen innan vi startade Schwarz Academy var känslan av att vara en del av ett community av estetiska injektionsbehandlare. Ofta köper man en kurs, och sen får man klara sig själv. Så vill inte vi ha det. Vi har därför sett till att du som köper en kurs hos oss får fri tillgång till diskussionsforum, webinars och digitala guider – så att du kan fortsätta lära dig även efter en avslutad kurs. 

315338309_1196051897934558_4106752284002001113_n.png

Vårt utbud

Kursinformation

Om oss

Kontakt

+46 70 576 11 00 

Kursledare

Integritetspolicy

© Schwarz Academy 2022

bottom of page